Μαρία Αργυρίου-Παπαδημητρίου.

Η Μαρία Αργυρίου Παπαδημητρίου, συνταξιούχος σήμερα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.
Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Επιπλέον, έχει ολοκληρώσει διετές πρόγραμμα σπουδών στο Edimburgh Napier University πάνω στην Ανθρωπιστική Προσωποκεντρική Προσέγγιση, με εστίαση στην καλλιέργεια της αυτεπίγνωσης και του δυναμικού για θετική αλλαγή, πάνω στη θεμελίωση της συμβουλευτικής σχέσης στις αρχές της ανθρωπιστικής φιλοσοφίας και την ανάπτυξη θεωρίας και δεξιοτήτων ανθρωπιστικής συμβουλευτικής και τέλος στην εξοικείωση με τον χειρισμό προβλημάτων ψυχικής υγείας, πένθους και απώλειας και ζητημάτων που άπτονται του φύλου, της σεξουαλικότητας και της εξουσίας. Έχει επίσης παρακολουθήσει κύκλο σεμιναρίων «Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα» στην Gordon Hellas.
Διδάχτηκε «Ανάλυση και Ερμηνεία των ονείρων» στο Δίκτυο Εξειδίκευσης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας / Γνωσιακής–Συμπεριφορικής Ψυχοθεαπείας και μελέτησε την «Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία – Δυσλεξία» στον Όμιλο για την UNESCO, ενώ έκανε πρακτική στο ΚΕΘΕΑ σε θέματα εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοολισμού.
Στη διάρκεια των ετών της ειδίκευσής της συνεργάστηκε στενά με τη Χάρις Κατάκη στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (7 έτη) πάνω στη Συστημική θεραπεία. Επίσης, συνεργάστηκε στη Συστημική Αναπαράσταση με τον Δημήτρη Σταυρόπουλο.
Συμμετείχε σε συνεδρίες Ομαδικής Ψυχοθεραπείας, όπως και σε ελλαδικά και διεθνή συνέδρια ψυχικής υγείας.
Επίσης, είναι απόφοιτος του προγράμματος Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ).
Εργάστηκε ως κλινική ψυχολογός στο ΨΝΑ ΔΑΦΝΙ και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Συνεργάστηκε ακόμα με τις εταιρίες Μότορ Όιλ και Ιντεραμέρικαν.
Ως συνταξιούχος πρόσφερε εθελοντικά υπηρεσίες στο Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ανθρώπινοι άνθρωποι», – όπου, μεταξύ άλλων, έδωσε ομιλίες πάνω την αυτογνωσία, στη Στέγη Γερόντων για την ψυχαγωγία και υποστήριξη ηλικιωμένων, στη Συνύπαρξη: Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψυχολογικής Υποστήριξης και στο ΚΕΘΕΑ.
Συνεχίζει την εθελοντική της προσφορά σε κατοίκους του Λαυρίου, καθώς και στην Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, όπου παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής σε συνεργασία με την Κατερίνας Μάτσα (συνιδρύτρια του18 άνω).

Ζωή Κονταξή

Η Ζωή Κονταξή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Hull του Ηνωμένου Βασιλείου και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος με τίτλο «The Social construction of fear: a political analysis», με υποτροφία από το τμήμα Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Kent (SPSSR) του Ηνωμένου Βασιλείου.
.

Έχει επιτελέσει ακαδημαϊκό έργο ως Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Kent – Κοινωνική Απόκλιση, Έγκλημα και φυλετικές διακρίσεις, Απόκλιση και κοινωνική διάμετρος του εγκλήματος (2009), ως Διδάκτωρ Πανεπιστημίου στο Πανεπιστήμιο του Brighton – Διδασκαλία στο Ποινικό Σύστημα Δικαιοσύνης (2009-2010) και ως Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών στο Alpha Κολλέγιο Αθηνών – Αρχές Ψυχολογίας (2010-2013). Επιπλέον, το 2011 διετέλεσε εισηγήτρια σεμιναρίων Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης του Προσωπικού στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, ενώ το 2014 στη Βουλγαρία ήταν εισηγήτρια σεμιναρίων για εκπαιδευτές και γονείς για παιδιά με σύνδρομο Down.
.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και διεθνή σεμινάρια (Ινδονησία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αθήνα), ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά

Είναι ιδρύτρια του Κέντρου Συναισθηματικής Νοημοσύνης-NLP in Athens (2015), ενώ από το 2015 έως και σήμερα είναι σύμβουλος Ζωής και Κοινωνικής-Συναισθηματικής Νοημοσύνης (Master NLP). Διατηρεί γραφείο στην Ακρόπολη.

Μαρία Κοκκίνου

Η Μαίρη Κοκκίνου είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας με BSc(Hons) στην Ψυχολογία από το «The British Open University» και MA στην Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική από το Middlesex University.Έχει εκπαιδευτεί στην ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt ενώ κατέχει πιστοποίηση GG101x: «Η επιστήμη της ευτυχίας», από το Berkeley University.

Από το 2005 έως σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης ψυχοθεραπεύτρια, τόσο σε ομαδικές όσο και σε ατομικέςσυνεδρίες, με εξειδίκευση στην προσέγγιση Gestalt.

Ασχολείται με:

  • Οικογενειακή, ατομική ψυχοθεραπεία καιψυχοθεραπεία εφήβων.
  • Ασθενείς που παρουσιάζουν ευρύ φάσμα καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής και διανοητικής κακοποίησης, οικογενειακών προβλημάτων και διαταραχών συμπεριφοράς.
  • Ανάπτυξη και εφαρμογή νοητικών, συναισθηματικών, συμπεριφορικών,βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων, με τη χρήση διάφορων μεθόδων θεραπείας.
  • Ευημερία του σώματος,του μυαλού και του πνεύματος.
  • Ομαδικές και ατομικές συνεδρίες στο Coaching & Personal Development, δια ζώσηςή μέσωδιαδικτύου.
  • Εθελοντική εργασία με ευαίσθητες ομάδες, όπως νέοι, φοιτητές, άνεργοι, μονογονεϊκές / διαζευγμένες μητέρες κλπ.

Αγγελόπουλος Αργύρης

Ο κ.Αγγελόπουλος Αργύρης είναι απόφοιτος Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό ΠανεπιστήμιοΑθηνών). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (ΜΠΣ) της ΙατρικήςΣχολής Αθηνών ΕΚΠΑκαι κάτοχος Διδακτορικής Διατριβής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ξεκίνησε την εκπαίδευσή του και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Χειρουργικής στην Αθήνα. Στη συνέχεια εργάστηκε έμμισθος σε νοσοκομεία του Λονδίνου (King’sCollegeHospital, RoyalFreeHospital)αποκτώντας εξειδικευμένη εμπειρία. Στη συνέχεια πρόσφερε τις υπηρεσίες του εργαζόμενος ως Επιμελητής Β’ για τέσσερα χρόνια στο Ε.Σ.Υ. Από το 2018 εργάζεται ως Επιμελητής Χειρουργικής στο νοσοκομείο Μητέρα και Υγεία. Είναι συνεργάτηςχειρουργός πολλών κλινικών. Διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στη διαχείριση δύσκολων κλινικά περιστατικών λόγω της συνεχιζόμενης, τα τελευταία τέσσερα έτη, παράλληλης εργασίας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Το τελευταίο έτος εργάζεται μερικώς στη ΜΕΘ του Υγεία.Ο κ.Αγγελόπουλος Αργύρης πραγματοποιεί επεμβάσεις γενικής, λαπαροσκοπικής και ογκολογικής χειρουργικής όπως κύστη κόκκυγος, αιμορροΐδες, ραγάδα με όλες τις σύγχρονες τεχνικές, εκτομή ογκιδίων και λοιπά χειρουργεία δέρματος και μαλακών μορίων, λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και ανοιχτές επεμβάσεις κοιλιακήςχώρας, χειρουργική θυρεοειδούς.Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Τον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται κυρίως με τη μελέτη. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Αθηνά Μαξιμιάδη

Η Αθηνά Μαξιμιάδη είναι Ψυχολόγος, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Ψυχολογία της Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία. Ειδικεύεται στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία. Έχει εργαστεί σε κέντρα θεραπείας παιδιών με αναπτυξιακές, συναισθηματικές και συμπεριφορικές διαταραχές και παιδιών στο φάσμα του αυτισμού, καθώς και σε μονάδες ενηλίκων όπως το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘ΑΘΗΝΑ’, δομή του ΟΚΑΝΑ και του Αιγινητείου Νοσοκομείου για την απεξάρτηση. Από το 2014 συνεργάζεται με την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη, προσφέροντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης στους γονείς παιδιών με Διαβήτη Τύπου Ι. Έχει παράσχει παρόμοιες υπηρεσίες σε γονείς παιδιών με κυστική ίνωση, ενώ παράλληλα εργάζεται με χρόνια ασθενείς και ασθενείς καταληκτικών και εκφυλιστικών νόσων.Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Ανάλυσης Συμπεριφοράς και πιστοποιημένη συνεργάτης του Ταμείου Υγείας της Τράπεζας της Ελλάδος και της ιδιωτικής κλινικής ‘ΜΗΤΕΡΑ’. Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο.
Πληροφορίες επικοινωνίας website: psychologos-ygeias.gr