Κώστας Παπαδόπουλος


Ο Κώστας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Το 1988 εισήχθηκε με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου  αποφοίτησε το 1994.
Ως οπλίτης Ιατρός υπηρέτησε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στην Πανεπιστημιακή κλινική του Π.Γ.Ν. Πατρών.
Μετεκπαιδεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή  στο «EMORY UNIVERSITY SCHOOL OF MEDICINE» στην ΑΤΛΑΝΤΑ των ΗΠΑ. Σήμερα ιδιωτεύει στην Πάτρα, ενώ συνεργάζεται με το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ  ΘΕΡΑΠΕΥΤΉΡΙΟ  ΠΑΤΡΑΣ».

Βασίλειος Μπόλκας

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 25/11/1979. Αποφοίτησε από το τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Αρχάγγελου Ρόδου και εκπαιδεύτηκε ως Ειδικευόμενος Γενικός Χειρουργός στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Συνέχισε την εκπαίδευση του ως ειδικευόμενος Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, ενώ ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος στην Γ ‘ Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Προγεννητικού Ελέγχου, ως επιστημονικός υπότροφος στο Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου King’s College Hospital του Λονδίνου υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Καθηγητού Κύπρου Νικολαΐδη. Κατά την εκεί παρουσία του έλαβε διεθνούς κύρους πιστοποιήσεις (FMF id 74175): α΄ τρίμηνο – Αυχενική Διαφάνεια /β΄ τρίμηνο- Εμβρυικές Ανωμαλίες Διάπλασης/γ΄ τρίμηνο -Έλεγχος Ανάπτυξης – Μελέτη Ροής Αίματος στα Αγγεία- Dopplers/ Έλεγχος Τραχήλου Μήτρας/Εμβρυική Υπερηχο-Καρδιογραφία.
Φοίτησε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών σε συνεργασία με την ιδιωτική κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών με θέμα την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Έλαβε μέρος σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος Advanced Life Support in Obstetrics (ALSO) και Advanced Life Support in Gynecology (ALSG) τόσο ως εκπαιδευόμενος όσο και ως εκπαιδευτής λαμβάνοντας αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Καμπαγιάννης Απόστολος

Ο Καμπαγιάννης Απόστολος γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 31 Ιανουαρίου 1977. Ολοκλήρωσε τις σπουδές Ιατρικής στο αγγλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου του Σέγκεντ στην Ουγγαρία το 2001. Ξεκίνησε την ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Γερμανία το 2006. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει την ειδικότητα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό, από όπου και πήρε τον τίτλο της ειδικότητας το 2012.

Από το 2013 δραστηριοποιείται στην Θεσσαλία, έχοντας ιδιωτικά ιατρεία στα Τρίκαλα και στην Λάρισα. Από το 2017 ασχολείται ενεργά με τον χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας.

Ζυγούρης Δημήτριος

Ο Δημήτριος Ζυγούρης γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλ/νίας το 1981. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) μετά από πανελλαδικές εξετάσεις το 1998 και αποφοίτησε το 2004.

Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογία για 3 έτη στη Β’ Γυναικολογική κλινική του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» και για 2 έτη στη Γ’ Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Γυναικολογική Ογκολογία και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Παθολογία κυήσεων υψηλού κινδύνου. Επίσης είναι κάτοχος του διπλώματος ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) UK και ALSG (Advanced Life Support in Gynecology) και εκπαιδευτής στα αντίστοιχα σεμινάρια.

Έχει εξειδικευθεί στην Ελάχιστη Επεμβατική Ιατρική (Υστεροσκόπηση – Λαπαροσκόπηση) και τη Γυναικολογική Ογκολογία στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Tubingen και Lubeck  της Γερμανίας. Είναι Πιστοποιημένος Ιατρός στη κολποσκόπηση από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή εταιρεία κολποσκόπησης  και κατέχει άδεια εκτέλεσης υπερήχων από το ΚΕΣΥ.

Είναι  Ακαδημαϊκός Υπότροφος Μαιευτικής –Γυναικολογίας και Eνδοσκόπησης στη Γ’ ΜΓ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μέλος της μονάδας Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου «Άγιος Λουκάς» και τέως Επιμελητής του Νοσοκομείου See-Spital Horgen της Ζυρίχης.

Διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στα Ιωάννινα από το 2014.

Καλλιόδης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος  Καλλιόδης  γεννήθηκε στον  Πύργο  Ηλείας  το 1977.  Αποφοίτησε  από  την  Ιατρική  Σχολή  του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  το  2007  και  ξεκίνησε  την  ειδίκευσή  του  στη  Μαιευτική και  Γυναικολογική Κλινική  του Νοσοκομείου Πύργου. Συνέχισε και ολοκλήρωσε το 2016  την ειδίκευσή του στη  Στ΄ Μαιευτική  και Γυναικολογική  Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα, όπου και  παρέμεινε ως  Συνεργάτης  μέχρι και  το 2017.

Στη  διάρκεια των ετών της ειδίκευσής του συνεργάστηκε στενά με κορυφαίους Χειρουργούς Γυναικολόγους και Μαιευτήρες αναλαμβάνοντας ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μαιευτικών και χειρουργικών επεμβάσεων  του  γυναικείου γεννητικού  συστήματος.

Σήμερα, ο Κωνσταντίνος Καλλιόδης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στον Πύργο  Ηλείας, συνεργάζεται με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών (Γυναικολογική  και  Μαιευτική  Κλινική ΓΑΙΑ) και τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ  ( Νοσοκομεία ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ),  παρέχοντας  στις ασθενείς  του ιατρικές  υπηρεσίες  υψηλής  ποιότητας, σύμφωνα  με  τις  τρέχουσες, ευρωπαϊκές  και  αμερικάνικες  κατευθυντήριες  οδηγίες.

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Καλλιόδης, έχοντας εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση  κυήσεων  υψηλού  κινδύνου,  την  εξωσωματική  γονιμοποίηση, τη  γυναικολογική ενδοκρινολογία, την ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση)  διεκπεραιώνει επιτυχώς  γυναικολογικά  και  μαιευτικά  περιστατικά

Τουμπανάκης Νικόλαος

Ο Τουμπανάκης Νικόλαος είναι Χειρουργός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος. Τελείωσε την Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης και κατόπιν ξεκίνησε την ειδικότητα της Μαιευτικής/Γυναικολογίας στην Ελλάδα, όπου και πήρε τον τίτλο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ». Στο ίδιο νοσοκομείο ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Παθολογία Κύησης.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και εξειδικεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική καθώς και στον Γυναικολογικό/Αρχόμενης κύησης υπέρηχο (ATSM in acute Gynecology and early Pregnancy) στο Chelsy and West Middlesex University Hospital του Λονδίνου. Έχοντας εργαστεί για επτά χρόνια σε διάφορα νοσοκομεία του Λονδίνου επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και διατηρεί ιατρείο από το 2018 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Κατερίνα Καζάνη

Η Κατερίνα Καζάνη είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως αγροτικός Ιατρός στη Β. Εύβοια και στη συνέχεια ως ειδικευόμενη ιατρός της Δ΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ», ενώ ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

Διετέλεσε τη Διδακτορική της Διατριβή στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» και το 2018 ορκίστηκε Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα». Έχει συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.

Αθανάσιος Γεωργίου

Ο Αθανάσιος Γεωργίου γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας το 1976. Αποφοίτησε το 2001 από το Ανώτατο Ινστιτούτο Ιατρικής της πόλης Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ενώ διετέλεσε ως Ειδικευόμενος Ιατρός Μαιευτικής στην 3η Πανεπιστημιακή, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ».

Έχει επίσης διατελέσει ως Ειδικευόμενος Ιατρός Γυναικολογίας στη Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και ως Ειδικευόμενος Ιατρός Χειρουργικής στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ι.Π. Μεσολογγίου. Έχει εργασθεί ως Επικουρικός Ιατρός Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας. Έχει μετεκπαιδευθεί στην Παθολογία της Kύησης (τμήμα Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) καθώς και στην Ιατρική του Εμβρύου (ερευνητικό κέντρο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine, London-UK). Είναι συνεργάτης ιατρός του ιδιωτικού μαιευτηρίου «Μητέρα» και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Αγρίνιο.

Ιωάννης Μαρινάκης

Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Ιωάννης Μαρινάκης διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στα Χανιά Κρήτης, όπου παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη της γυναικείας υγείας, εφαρμόζει τις πλέον έγκυρες και σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, πάντα με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στον ασθενή.

Το 1982 αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Χανίων. Την ίδια χρονιά συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες εξετάσεις, πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1988 αποφοίτησε απ’ την Ιατρική Σχολή με βαθμό «Λίαν Καλώς 8/10». Την επόμενη τριετία ολοκλήρωσε τη Στρατιωτική του θητεία στο «Πεδίο Βολής Κρήτης» και στην «Προεδρική Φρουρά Αθηνών», καθώς και στην Υπηρεσία Υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλικιανού Χανίων. Στα πλαίσια της απόκτησης ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας εκπαιδεύτηκε επί πενταετία στο «Royal Gwent Hospital» της Μεγάλης Βρετανίας και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Αθηνών.

Το 1998 μετεκπαιδεύτηκε στην «Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Εξωσωματική Γονιμοποίηση» στο «University College Hospital (UCH)» του Λονδίνου. Μετά την απόκτηση τίτλου ειδικότητας και κατόπιν επιτυχούς εξέτασης, απέκτησε Άδεια από το Υπουργείο Υγείας για εκτέλεση Μαιευτικού και Γυναικολογικού Υπερηχογραφήματος και πιστοποίηση στη Διαγνωστική Κολποσκόπηση απ’ την «Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης», καθώς και από την «European Federation For Colposcopy».
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, ελληνικών και ευρωπαϊκών, σχετικών με την ειδικότητά του.
Από το τέλος του 1999 δραστηριοποιείται στα Χανιά ως Ιδιώτης Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος.

Ιωάννης Γιακουμάκης

Ο Ιωάννης Γιακουμάκης είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Κλινικός Διευθυντής του Μεσογειακού Κέντρου Γονιμότητας στα Χανιά. 
Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ο κ. Γιακουμάκης έχει εξειδικευτεί στην επίλυση περιστατικών εξωσωματικής γονιμοποίησης και  στην κλινική του εφαρμόζει τεχνικές οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στο κάθε ζευγάρι.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο νοσοκομείο ‘Krankenhaus Holweide’ στο Koln της Γερμανίας. Κατόπιν, εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ”Αλεξάνδρα” της Αθήνας όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα στην μαιευτική – γυναικολογία. Ανέλαβε αρχικά τη θέση του υπευθύνου της γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κι έπειτα ανέλαβε ως διευθυντής της Γυναικολογικής κλινικής σε ιδιωτική μονάδα υγείας των Χανίων. 
Το 1992, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ιδρύοντας το Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας στα Χανιά, και βοηθώντας εκατοντάδες ζευγάρια (και μη) να πραγματοποιήσουν και το δικό τους όνειρο! 
Η αστείρευτη διάθεση για μάθηση, και η συνειδητή επιλογή για συνεχή εξέλιξη που τον διακρίνουν, τον οδήγησαν να εμπλουτίσει τις επιστημονικές γνώσεις του στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής, και από το 2005 ξεκίνησε να προσφέρει τη δυνατότητα ένταξης των ενδιαφερόμενων και στο πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας, το οποίο ακολουθεί τις οδηγίες του ελληνικού νόμου. 
Ο Δρ. Γιακουμάκης έχει ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια κάθε χρόνο και αποτελεί: -Ιδρυτικό μέλος του European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) -Μέλος του American Society of Reproductive Medicine (ASRM) -Μέλος του Mediterranean Society of Reproductive Medicine (MSRM) -Μέλος του Middle East Fertility Society (MEFS) – Διατελεί Επίτ. Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κρήτης.

Αθανάσιος Σιώζος

Ο Αθανάσιος Σιώζος εισήχθη πρώτος το 1995 (με πανελλήνιες εξετάσεις) στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Το 2001 πήρε το πτυχίο της Ιατρικής και ξεκίνησε το 2002 την ειδικότητα της Μαιευτικής Γυναικολογίας στη Μεγάλη Βρετανία όπου παρέμεινε επί δεκαετία. Έγινε επίσημο μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (Member of the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists – MRCOG) το 2007.

Μετά το τέλος της κύριας ειδικότητας, ασχολήθηκε για ένα έτος αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και τις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης στο διεθνούς φήμης νοσοκομείο του Λονδίνου Guy’s & St.Thomas’ Hospital, δίπλα στους διάσημους ειδικούς της αναπαραγωγής Yacoub Khalaf και Tarek El Toukhy. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξειδίκευσης, του απονεμήθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων το αναγνωρισμένο δίπλωμα πλήρους εκπαίδευσης στην Υπογονιμότητα και την Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία. (ATSM infertility) 
Επιπλέον εξειδικεύθηκε σε όλο το φάσμα των μαιευτικών υπερηχογραφημάτων υπό την εποπτεία του “πατέρα” της σύγχρονης εμβρυομητρικής ιατρικής Καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη στο νοσοκομείο King’s College Hospital στο Λονδίνο και στο Fetal Medicine Foundation (FMF). Μετά την εξειδίκευση αυτή, πιστοποιήθηκε από το FMF για τη διενέργεια μαιευτικών υπερηχογραφημάτων. 
Μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση στο νοσοκομείο Hinchingbrooke Hospital, του απονεμήθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων το αναγνωρισμένο δίπλωμα πλήρους εκπαίδευσης στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική (ATSM laparoscopy). 
To 2012 εξειδικεύθηκε περαιτέρω στα γυναικολογικά υπερηχογραφήματα (ειδικά σε 3D υπέρηχο) υπό την επίβλεψη ενός από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο στην υπερηχογραφία, του Davor Jurkovic, στο University College London Hospital στο Λονδίνο.

Χρήστος Κλεάνθης

Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Χρήστος Κλεάνθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το «The Pierce College», ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη σχολή Βιολογίας του Universita di Viterbo στην Ιταλία και στη συνέχεια στην ιατρική σχολή του «Universita di Roma», ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή», ενώ έχει ολοκληρώσει τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει εργασθεί εθελοντικά στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», ως Ιατρός μονάδας Πολεμικής Αεροπορίας, ως Ειδικευόμενος Χειρουργικής Κλινικής στο ΓΝ Ναυπλίου, από όπου έλαβε και τον τίτλο της ειδικότητάς του ως μαιευτήρας-γυναικολόγος και ως ειδικευόμενος γιατρός Γυναικολογικού/Μαιευτικού τμήματος στο Γ.Ν. «Αγ.Oλγα». Από το 2012 έως το 2016 μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, στη Γενική Μαιευτική και Γυναικολογία. Έχει ειδικευτεί στην Aνοιχτή, Λαπαροσκοπική και Υστεροσκοπική Χειρουργική καλοήθων Γυναικολογικών παθήσεων (Norfolk and Norwich University Hospital), ενώ από το 2017 εξειδικεύεται στην Αναπαραγωγική Ιατρική και τις Μεθόδους Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο Guy’s Hospital, Guys and St Thomas’ NHS Foundation Trust (Senior Clinical Fellow).
Είναι Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC) από το 2005, μέλος του ESC (European Society of Contraception) από το 2008, κάτοχος πιστοποιητικού για την επιτυχή παρακολούθηση του ALSO course (Advanced Life Support in Obstetrics) από το 2005 και Κάτοχος διπλώματος RCOG  (Advanced Training Skills Module in Benign Abdominal surgery: Open and Laparoscopic).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σε πολλά από τα οποία ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ενώ έχει στο ενεργητικό του ανακοινώσεις στον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό τύπο, καθώς και θέματα σε σχετικά επιστημονικά βιβλία.