Καμπαγιάννης Απόστολος

Ο Καμπαγιάννης Απόστολος γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 31 Ιανουαρίου 1977. Ολοκλήρωσε τις σπουδές Ιατρικής στο αγγλόφωνο τμήμα του Πανεπιστημίου του Σέγκεντ στην Ουγγαρία το 2001. Ξεκίνησε την ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην Γερμανία το 2006. Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει την ειδικότητα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό, από όπου και πήρε τον τίτλο της ειδικότητας το 2012.

Από το 2013 δραστηριοποιείται στην Θεσσαλία, έχοντας ιδιωτικά ιατρεία στα Τρίκαλα και στην Λάρισα. Από το 2017 ασχολείται ενεργά με τον χώρο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και της Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας.

Ζυγούρης Δημήτριος

Ο Δημήτριος Ζυγούρης γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλ/νίας το 1981. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) μετά από πανελλαδικές εξετάσεις το 1998 και αποφοίτησε το 2004.

Ειδικεύθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογία για 3 έτη στη Β’ Γυναικολογική κλινική του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» και για 2 έτη στη Γ’ Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αττικόν».

Είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Γυναικολογική Ογκολογία και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη Παθολογία κυήσεων υψηλού κινδύνου. Επίσης είναι κάτοχος του διπλώματος ALSO (Advanced Life Support in Obstetrics) UK και ALSG (Advanced Life Support in Gynecology) και εκπαιδευτής στα αντίστοιχα σεμινάρια.

Έχει εξειδικευθεί στην Ελάχιστη Επεμβατική Ιατρική (Υστεροσκόπηση – Λαπαροσκόπηση) και τη Γυναικολογική Ογκολογία στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Tubingen και Lubeck  της Γερμανίας. Είναι Πιστοποιημένος Ιατρός στη κολποσκόπηση από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή εταιρεία κολποσκόπησης  και κατέχει άδεια εκτέλεσης υπερήχων από το ΚΕΣΥ.

Είναι  Ακαδημαϊκός Υπότροφος Μαιευτικής –Γυναικολογίας και Eνδοσκόπησης στη Γ’ ΜΓ του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αττικόν», μέλος της μονάδας Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου «Άγιος Λουκάς» και τέως Επιμελητής του Νοσοκομείου See-Spital Horgen της Ζυρίχης.

Διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στα Ιωάννινα από το 2014.

Καλλιόδης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος  Καλλιόδης  γεννήθηκε στον  Πύργο  Ηλείας  το 1977.  Αποφοίτησε  από  την  Ιατρική  Σχολή  του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  το  2007  και  ξεκίνησε  την  ειδίκευσή  του  στη  Μαιευτική και  Γυναικολογική Κλινική  του Νοσοκομείου Πύργου. Συνέχισε και ολοκλήρωσε το 2016  την ειδίκευσή του στη  Στ΄ Μαιευτική  και Γυναικολογική  Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα, όπου και  παρέμεινε ως  Συνεργάτης  μέχρι και  το 2017.

Στη  διάρκεια των ετών της ειδίκευσής του συνεργάστηκε στενά με κορυφαίους Χειρουργούς Γυναικολόγους και Μαιευτήρες αναλαμβάνοντας ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μαιευτικών και χειρουργικών επεμβάσεων  του  γυναικείου γεννητικού  συστήματος.

Σήμερα, ο Κωνσταντίνος Καλλιόδης διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στον Πύργο  Ηλείας, συνεργάζεται με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών (Γυναικολογική  και  Μαιευτική  Κλινική ΓΑΙΑ) και τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ  ( Νοσοκομεία ΜΗΤΕΡΑ και ΛΗΤΩ),  παρέχοντας  στις ασθενείς  του ιατρικές  υπηρεσίες  υψηλής  ποιότητας, σύμφωνα  με  τις  τρέχουσες, ευρωπαϊκές  και  αμερικάνικες  κατευθυντήριες  οδηγίες.

Ο ιατρός Κωνσταντίνος Καλλιόδης, έχοντας εκπαιδευτεί στην αντιμετώπιση  κυήσεων  υψηλού  κινδύνου,  την  εξωσωματική  γονιμοποίηση, τη  γυναικολογική ενδοκρινολογία, την ενδοσκοπική χειρουργική (λαπαροσκόπηση-υστεροσκόπηση)  διεκπεραιώνει επιτυχώς  γυναικολογικά  και  μαιευτικά  περιστατικά

Τουμπανάκης Νικόλαος

Ο Τουμπανάκης Νικόλαος είναι Χειρουργός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος. Τελείωσε την Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης και κατόπιν ξεκίνησε την ειδικότητα της Μαιευτικής/Γυναικολογίας στην Ελλάδα, όπου και πήρε τον τίτλο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ». Στο ίδιο νοσοκομείο ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην Παθολογία Κύησης.

Στη συνέχεια εργάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και εξειδικεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική καθώς και στον Γυναικολογικό/Αρχόμενης κύησης υπέρηχο (ATSM in acute Gynecology and early Pregnancy) στο Chelsy and West Middlesex University Hospital του Λονδίνου. Έχοντας εργαστεί για επτά χρόνια σε διάφορα νοσοκομεία του Λονδίνου επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου και διατηρεί ιατρείο από το 2018 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Κατερίνα Καζάνη

Η Κατερίνα Καζάνη είναι αριστούχος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως αγροτικός Ιατρός στη Β. Εύβοια και στη συνέχεια ως ειδικευόμενη ιατρός της Δ΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής στο νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟ», ενώ ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ».

Διετέλεσε τη Διδακτορική της Διατριβή στη Β΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ» και το 2018 ορκίστηκε Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό «Άριστα». Έχει συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και αρκετές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά.

Αθανάσιος Γεωργίου

Ο Αθανάσιος Γεωργίου γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας το 1976. Αποφοίτησε το 2001 από το Ανώτατο Ινστιτούτο Ιατρικής της πόλης Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ενώ διετέλεσε ως Ειδικευόμενος Ιατρός Μαιευτικής στην 3η Πανεπιστημιακή, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟ».

Έχει επίσης διατελέσει ως Ειδικευόμενος Ιατρός Γυναικολογίας στη Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και ως Ειδικευόμενος Ιατρός Χειρουργικής στη Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ι.Π. Μεσολογγίου. Έχει εργασθεί ως Επικουρικός Ιατρός Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας. Έχει μετεκπαιδευθεί στην Παθολογία της Kύησης (τμήμα Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών) καθώς και στην Ιατρική του Εμβρύου (ερευνητικό κέντρο Harris Birthright Research Centre for Fetal Medicine, London-UK). Είναι συνεργάτης ιατρός του ιδιωτικού μαιευτηρίου «Μητέρα» και διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Αγρίνιο.

Ιωάννης Μαρινάκης

Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Ιωάννης Μαρινάκης διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στα Χανιά Κρήτης, όπου παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Έχοντας ως γνώμονα τη διαφύλαξη της γυναικείας υγείας, εφαρμόζει τις πλέον έγκυρες και σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, πάντα με υπευθυνότητα και σεβασμό απέναντι στον ασθενή.

Το 1982 αποφοίτησε από το Α’ Λύκειο Χανίων. Την ίδια χρονιά συμμετέχοντας στις Πανελλήνιες εξετάσεις, πέτυχε την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1988 αποφοίτησε απ’ την Ιατρική Σχολή με βαθμό «Λίαν Καλώς 8/10». Την επόμενη τριετία ολοκλήρωσε τη Στρατιωτική του θητεία στο «Πεδίο Βολής Κρήτης» και στην «Προεδρική Φρουρά Αθηνών», καθώς και στην Υπηρεσία Υπαίθρου ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλικιανού Χανίων. Στα πλαίσια της απόκτησης ειδικότητας Μαιευτικής – Γυναικολογίας εκπαιδεύτηκε επί πενταετία στο «Royal Gwent Hospital» της Μεγάλης Βρετανίας και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» Αθηνών.

Το 1998 μετεκπαιδεύτηκε στην «Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Εξωσωματική Γονιμοποίηση» στο «University College Hospital (UCH)» του Λονδίνου. Μετά την απόκτηση τίτλου ειδικότητας και κατόπιν επιτυχούς εξέτασης, απέκτησε Άδεια από το Υπουργείο Υγείας για εκτέλεση Μαιευτικού και Γυναικολογικού Υπερηχογραφήματος και πιστοποίηση στη Διαγνωστική Κολποσκόπηση απ’ την «Ελληνική Εταιρεία Κολποσκόπησης», καθώς και από την «European Federation For Colposcopy».
Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, ελληνικών και ευρωπαϊκών, σχετικών με την ειδικότητά του.
Από το τέλος του 1999 δραστηριοποιείται στα Χανιά ως Ιδιώτης Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος.

Ιωάννης Γιακουμάκης

Ο Ιωάννης Γιακουμάκης είναι Μαιευτήρας – Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Κλινικός Διευθυντής του Μεσογειακού Κέντρου Γονιμότητας στα Χανιά. 
Με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ο κ. Γιακουμάκης έχει εξειδικευτεί στην επίλυση περιστατικών εξωσωματικής γονιμοποίησης και  στην κλινική του εφαρμόζει τεχνικές οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στο κάθε ζευγάρι.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στο νοσοκομείο ‘Krankenhaus Holweide’ στο Koln της Γερμανίας. Κατόπιν, εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ”Αλεξάνδρα” της Αθήνας όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα στην μαιευτική – γυναικολογία. Ανέλαβε αρχικά τη θέση του υπευθύνου της γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κι έπειτα ανέλαβε ως διευθυντής της Γυναικολογικής κλινικής σε ιδιωτική μονάδα υγείας των Χανίων. 
Το 1992, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ιδρύοντας το Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας στα Χανιά, και βοηθώντας εκατοντάδες ζευγάρια (και μη) να πραγματοποιήσουν και το δικό τους όνειρο! 
Η αστείρευτη διάθεση για μάθηση, και η συνειδητή επιλογή για συνεχή εξέλιξη που τον διακρίνουν, τον οδήγησαν να εμπλουτίσει τις επιστημονικές γνώσεις του στον τομέα της ανθρώπινης αναπαραγωγής, και από το 2005 ξεκίνησε να προσφέρει τη δυνατότητα ένταξης των ενδιαφερόμενων και στο πρόγραμμα παρένθετης μητρότητας, το οποίο ακολουθεί τις οδηγίες του ελληνικού νόμου. 
Ο Δρ. Γιακουμάκης έχει ενεργή συμμετοχή σε συνέδρια κάθε χρόνο και αποτελεί: -Ιδρυτικό μέλος του European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE) -Μέλος του American Society of Reproductive Medicine (ASRM) -Μέλος του Mediterranean Society of Reproductive Medicine (MSRM) -Μέλος του Middle East Fertility Society (MEFS) – Διατελεί Επίτ. Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κρήτης.

Αθανάσιος Σιώζος

Ο Αθανάσιος Σιώζος εισήχθη πρώτος το 1995 (με πανελλήνιες εξετάσεις) στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Το 2001 πήρε το πτυχίο της Ιατρικής και ξεκίνησε το 2002 την ειδικότητα της Μαιευτικής Γυναικολογίας στη Μεγάλη Βρετανία όπου παρέμεινε επί δεκαετία. Έγινε επίσημο μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (Member of the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists – MRCOG) το 2007.

Μετά το τέλος της κύριας ειδικότητας, ασχολήθηκε για ένα έτος αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και τις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης στο διεθνούς φήμης νοσοκομείο του Λονδίνου Guy’s & St.Thomas’ Hospital, δίπλα στους διάσημους ειδικούς της αναπαραγωγής Yacoub Khalaf και Tarek El Toukhy. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξειδίκευσης, του απονεμήθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων το αναγνωρισμένο δίπλωμα πλήρους εκπαίδευσης στην Υπογονιμότητα και την Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία. (ATSM infertility) 
Επιπλέον εξειδικεύθηκε σε όλο το φάσμα των μαιευτικών υπερηχογραφημάτων υπό την εποπτεία του “πατέρα” της σύγχρονης εμβρυομητρικής ιατρικής Καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη στο νοσοκομείο King’s College Hospital στο Λονδίνο και στο Fetal Medicine Foundation (FMF). Μετά την εξειδίκευση αυτή, πιστοποιήθηκε από το FMF για τη διενέργεια μαιευτικών υπερηχογραφημάτων. 
Μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση στο νοσοκομείο Hinchingbrooke Hospital, του απονεμήθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων το αναγνωρισμένο δίπλωμα πλήρους εκπαίδευσης στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική (ATSM laparoscopy). 
To 2012 εξειδικεύθηκε περαιτέρω στα γυναικολογικά υπερηχογραφήματα (ειδικά σε 3D υπέρηχο) υπό την επίβλεψη ενός από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο στην υπερηχογραφία, του Davor Jurkovic, στο University College London Hospital στο Λονδίνο.

Χρήστος Κλεάνθης

Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Χρήστος Κλεάνθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το «The Pierce College», ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη σχολή Βιολογίας του Universita di Viterbo στην Ιταλία και στη συνέχεια στην ιατρική σχολή του «Universita di Roma», ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή», ενώ έχει ολοκληρώσει τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει εργασθεί εθελοντικά στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», ως Ιατρός μονάδας Πολεμικής Αεροπορίας, ως Ειδικευόμενος Χειρουργικής Κλινικής στο ΓΝ Ναυπλίου, από όπου έλαβε και τον τίτλο της ειδικότητάς του ως μαιευτήρας-γυναικολόγος και ως ειδικευόμενος γιατρός Γυναικολογικού/Μαιευτικού τμήματος στο Γ.Ν. «Αγ.Oλγα». Από το 2012 έως το 2016 μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, στη Γενική Μαιευτική και Γυναικολογία. Έχει ειδικευτεί στην Aνοιχτή, Λαπαροσκοπική και Υστεροσκοπική Χειρουργική καλοήθων Γυναικολογικών παθήσεων (Norfolk and Norwich University Hospital), ενώ από το 2017 εξειδικεύεται στην Αναπαραγωγική Ιατρική και τις Μεθόδους Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο Guy’s Hospital, Guys and St Thomas’ NHS Foundation Trust (Senior Clinical Fellow).
Είναι Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC) από το 2005, μέλος του ESC (European Society of Contraception) από το 2008, κάτοχος πιστοποιητικού για την επιτυχή παρακολούθηση του ALSO course (Advanced Life Support in Obstetrics) από το 2005 και Κάτοχος διπλώματος RCOG  (Advanced Training Skills Module in Benign Abdominal surgery: Open and Laparoscopic).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σε πολλά από τα οποία ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ενώ έχει στο ενεργητικό του ανακοινώσεις στον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό τύπο, καθώς και θέματα σε σχετικά επιστημονικά βιβλία.
 

Βασίλειος Μπόλκας

Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 25/11/1979. Αποφοίτησε από το τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Αρχάγγελου Ρόδου και εκπαιδεύτηκε ως Ειδικευόμενος Γενικός Χειρουργός στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου. Συνέχισε την εκπαίδευση του ως ειδικευόμενος Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, ενώ ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του ως Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος στην Γ ‘ Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν» Αθηνών.

Μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της Εμβρυομητρικής Ιατρικής και Προγεννητικού Ελέγχου, ως επιστημονικός υπότροφος στο Harris Birthright Research Center for Fetal Medicine, του πανεπιστημιακού νοσοκομείου King’s College Hospital του Λονδίνου υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Καθηγητού Κύπρου Νικολαΐδη. Κατά την εκεί παρουσία του έλαβε διεθνούς κύρους πιστοποιήσεις (FMF id 74175): α΄ τρίμηνο – Αυχενική Διαφάνεια /β΄ τρίμηνο- Εμβρυικές Ανωμαλίες Διάπλασης/γ΄ τρίμηνο -Έλεγχος Ανάπτυξης – Μελέτη Ροής Αίματος στα Αγγεία- Dopplers/ Έλεγχος Τραχήλου Μήτρας/Εμβρυική Υπερηχο-Καρδιογραφία.
Φοίτησε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών σε συνεργασία με την ιδιωτική κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών με θέμα την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή λαμβάνοντας την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Έλαβε μέρος σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος Advanced Life Support in Obstetrics (ALSO) και Advanced Life Support in Gynecology (ALSG) τόσο ως εκπαιδευόμενος όσο και ως εκπαιδευτής λαμβάνοντας αντίστοιχες πιστοποιήσεις.

Κώστας Παπαδόπουλος

Ο Κώστας Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1970. Το 1988 εισήχθηκε με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών, από όπου  αποφοίτησε το 1994.
Ως οπλίτης Ιατρός υπηρέτησε στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών, ενώ ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία στην Πανεπιστημιακή κλινική του Π.Γ.Ν. Πατρών.
Μετεκπαιδεύτηκε στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή  στο «EMORY UNIVERSITY SCHOOL OF MEDICINE» στην ΑΤΛΑΝΤΑ των ΗΠΑ. Σήμερα ιδιωτεύει στην Πάτρα, ενώ συνεργάζεται με το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ  ΘΕΡΑΠΕΥΤΉΡΙΟ  ΠΑΤΡΑΣ».

Κούρτης Αλέξανδρος

Κούρτης Αλέξανδρος MD, MRCOG

Ο ιατρός Κούρτης Αλέξανδρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 4ο Λύκειο Χαλανδρίου και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων. 

Ειδικεύθηκε στη Γυναικολογία και Μαιευτική σε νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας όπως τα King’s College Hospital, Mayday University Hospital, William Harvey Hospital Kent, καθώς και στην Ελλάδα στο Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». 

Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε στην Υπογονιμότητα – Εξωσωματική Γονιμοποίηση λαμβάνοντας αναγνωρισμένο τίτλο στο St Bartholomew’s Hospital του Λονδίνου. 
Το St Bartholomew ‘s Hospital είναι ένα από τα λίγα Πανεπιστημιακά νοσοκομεία στο Λονδίνο που παρέχει πλήρη κατάρτιση στην εξωσωματική γονιμοποίηση. 

Έχει παρακολουθήσει και συνεχίζει να παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό ώστε να ενημερώνεται για τις τελευταίες μεθόδους και πρακτικές όσον αφορά την Εξωσωματική Γονιμοποίηση αλλά και γενικότερα την Γυναικολογία και Μαιευτική.

Σωτήριος Μπερμπέρογλου

Ο Σωτήριος Μπερμπέρογλου είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στη Μαιευτική και Γυναικολογία στη Γ΄ Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2002. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του σε πανεπιστημιακές και μη κλινικές εκπαιδεύτηκε στην τρέχουσα μαιευτική και γυναικολογία με κύριο ενδιαφέρον στην κύηση υψηλού κινδύνου, την παθολογία τραχήλου και την υπογονιμότητα.
Εργάζεται ως ιδιώτης γυναικολόγος- μαιευτήρας από το 2002 στην Καβάλα. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.
Είναι πιστοποιημένος μετά από εξετάσεις στην κολποσκόπηση και κάτοχος διπλώματος ALSO (Advance Life Support in Obstetrics).
Είναι μέλος: της Ελληνικής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΟΥΝΟΥ

ΣΠΟΥΔΕΣ –ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Απόφοιτος Ανώτατου Ιατρικού Ινστιτούτου Πλέβεν Βουλαγρίας1997

2004:Απόκτηση τίτλου εκπαιδευτή (INSTRUCTOR) των BLS/AEDiσεμιναρίων (καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης)

2005-2006:Επιστημονικός Συνεργάτης του Διαβητολογικού,Υπερτασικού Ιατρείου του Κωνσταντινοπούλειου Νοσοκομείου

2007:Απόκτηση ειδικότητας Παθολογίας από το Κωνσταντινοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο και εντατικολογίας από την Καρδιολογική κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου

Εξιδίκευση στο Διαβήτη,Μεταβολικό Σύνδρομο, Παχυσαρκία καιΛοιπές Διαταραχές Διατροφικής Συμπεριφοράς

2007-2019:έναρξη εργασίας σε Ιδιωτικό Παθολογικό ιατρείο

2016-2019:Επιστημονικός συνεργάτης της εταιρίας EURODIETκαι του αθλητικού κέντρου -Weightfight.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ –ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Εισηγήτρια σε ερευνητικά προγράμματα κλινικής,οικογενειακής ιατρικής και μετεκπαιδευτικών μαθημάτων με θέμα ΧΑΠ-Φυματίωση

Εισηγήτρια σε ερευνητικά προγράμματα κλινικής,οικογενειακής ιατρικής και μετεκπαιδευτικών μαθημάτων με θέμα ΧΑΠ-Φυματίωση

Παρουσιάσεις ανακοινώσεων σε πανελλήνια ιατρικά συνέδρια

Δημοσιεύσεις άρθρων στα Νοσοκομειακά Χρονικά και στο περιοδικό DIABETES(AjournalofAmericandiabetesassociation)

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικά μαθήματα για μαθητών και εφήβων με θέμα εφηβική διατροφή –υγεία και ορμονικές διαταραχές

Φαλιάκου Ελένη, MD

Η Ελένη Φαλιάκου MD,γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι χειρουργός με εξειδίκευση στη φροντίδα γυναικών με παθήσεις του μαστού.

Εισήχθη 7η στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1981 και αποφοίτησε το 1987. Ειδικεύτηκε αρχικά στην Γενική Χειρουργική, στην Α ́ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών,1987-1991.

Από το 1991 έως το 1992 εργάστηκε ως Surgical Research Fellow στο New England Medical Center στη Βοστώνη των Η.Π.Α., το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Από το 1992 μέχρι το 1997 ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Medical College of Virginia -MCV, Virginia Commonwealth University, στο Richmondτων Η.Π.Α. και στο University Hospital of Arkansas for Medical Sciences -UAMS, στο Little Rock του Arkansas, Η.Π.Α..Από το 1998 έως το 2000 εργάστηκε ως Clinical Fellow στη Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Royal Marsdenστο Λονδίνο.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2000, διετέλεσε συνεργάτης του Κέντρου Μαστού «Πρόληψη» μέχρι και το 2005, ενώ από το 2000 μέχρι το 2010 υπήρξε Συνεργάτης του Κέντρου Μαστού του Μαιευτηρίου Λητώ.Το 2010 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών και διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Μαστού μέχρι και το 2015.Το 2015 ανέλαβε την Διεύθυνση της Β’Κλινικής Μαστού,του Κέντρου Μαστού του Νοσοκομείου Μητέρα,του Ομίλου Υγεία.

Είναι Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Άλματος Ζωής-Πανελλήνιου Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Λωτού» -Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας προώθησης της ενημέρωσης για την αποκατάσταση του μαστού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διατήρησης Αναπαραγωγής, μέλος της European Society of Mastology (EUSOMA), του Royal College of Surgeons -Association of Breast Surgery (ABS), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (ΕΧΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού (ΕΧΕΜ), της American Society of Breast Disease.Τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντός της αποτελούν η ογκοπλαστική του μαστού, η συντηρητική μαστεκτομή, η παρακολούθηση γυναικών υψηλού κινδύνου, η προφυλακτική μαστεκτομή με αποκατάσταση καθώς και η οργάνωση Διεπιστημονικών ομάδων αντιμετώπισης ασθενών με παθήσεις μαστού.

Είναι παντρεμένη με τον Πλαστικό Χειρουργό Δημήτρη Μαστοράκο και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Σπύρος Καρδάκης

Ο Σπύρος Καρδάκης είναι Μαιευτήρας Γυναικολόγος, εργάστηκε σε Νοσοκομεία της Ελβετίας και της Σουηδία και απέκτησε τον τίτλο του Μαιευτήρα-Γυναικολόγου στην Σουηδία.

Είναι πιστοποιημένος στην λαπαροσκοπική χειρουργική και στις υστεροσκοπήσεις από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Χειρουργικής Γυναικολογίας. Εργάστηκε ως επιμελητής και κλινικός διευθύνων της Μαιευτικής και Γυναικολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο ΟBV, Ελβετίας.Εκπαιδεύτηκε και εργάστηκε στο κέντρο υπογονιμότητας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στην Πανεπιστημιακή κλινική του Νοσοκομείου Akademiska Ουψάλας. Μετεκπαιδεύτηκε στη λαπαροσκοπική χειρουργική στο Νοσοκομείο OCLστο Λουγκάνο, στην Ελβετία, εξειδικευμένο κέντρο γυναικολογικής λαπαροσκοπικής χειρουργικής.Μετά την πολύχρονη εκπαίδευση και επαγγελματική του δραστηριότητα στο εξωτερικό επέστρεψε στην Ελλάδα, και το Δεκέμβριο του 2013 ξεκίνησε την λειτουργία ιδιωτικού γυναικολογικού ιατρείου στην Κέρκυρα, όπου μεταξύ άλλων εξειδικεύεται στον τομέα της υπογονιμότητας.

 

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων, workshops και συνεδρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει επιστημονικές μελέτες σε συνέδρια. Είναι μέλος της Σουηδικής εταιρίας Μαιευτικής και Γυναικολογίας και της Ευρωπαϊκής εταιρίας ανθρώπινης αναπαραγωγής (ESHRE) και Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής(ESGE). Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής ομάδας εργασίας ενδοσκοπικής χειρουργικής Σουηδίας και της επιστημονικής ομάδας εργασίας υπογονιμότητας Σουηδίας.Μιλάει Σουηδικά, Αγγλικά και Ιταλικά.

 Ελένη – Χριστίνα Ησαΐα

Η ιατρός Ελένη –Χριστίνα Ησαΐα είναι Αναισθησιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο της Αλγολογίας και της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης ενώ υπήρξε εκπαιδεύτρια σε προγράμματα ιατρικής επιμόρφωσης όπως το ALS (Advanced Life Support ) και το ACLS ( Advanced Cardiac Life Support).
 
Η ιατρός είναι εξειδικευμένη στην περιοχική αναισθησία, στην διαχείριση του πόνου καθώς και την παρηγορική και ανακουφιστική φροντίδα. Είναι πιστοποιημένη σε παρεμβατικές θεραπείες , στον ιατρικό και κοσμητικό βελονισμό. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία σε αναισθησιολογικά τμήματα δημοσίου και ιδιωτικού τομέα όπως και σε Μ.Ε.Θ. (μονάδα εντατικής θεραπείας) ενώ έχει συνεργαστεί με πανεπιστημιακές κλινικές, εκπαιδευτικούς οργανισμούς και είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιριών.
 
Διαθέτει πλούσιο συγγραφικό, κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο ενώ συχνά συμμετέχειως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε συνέδρια του ιατρικού κλάδου και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών την Ιατρικής Σχολής Αθηνών.Είναι κάτοχος Life Coaching Diploma, A Cac credited και Health and Wellness Coaching Diploma εφαρμόζοντας coaching τεχνικές και εργαλεία σε μεγάλοαριθμό περιστατικών. Αποτελεί βασικό στέλεχοςστην εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στο Health& Wellness coaching καθώς έχει οργανώσει και εκπαιδεύσειμε την ομάδα συνεργασίας της το σύνολο των πιστοποιημένων Health coaches μέχρι πρότινοςστην Ελλάδα. Παράλληλα με το σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο αντικείμενοτου Health coaching, έχει αναπτύξεικαι εφαρμόζει προγράμματα με evidence based εργαλεία και τεχνικές προσέγγισης όπως το “Care 4 Health”, “Health& Wellness ABCD’s”, H.E.L.P. (human embryo life power) με σκοπό την προαγωγή της υγείας και ευεξίας των ατόμων που αναζητούν την βοήθεια της ως coach.
 
Επί του παρόντος συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές, διατηρεί προσωπικό ιατρείο και είναι υπεύθυνη του Ιατρείου Πόνου στο νοσοκομείο “ΥΓΕΙΑ”
 
Πληροφορίες επικοινωνίας Website: www.healthfluencer.gr
 

Αναστασίου Ελένη

Η Ελένη Αναστασίου (γ. 1952) είναι γιατρός-ενδοκρινολόγος, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Διευθύντρια ΕΣΥ, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Ενδοκρινολογικού Τμήματος και του Διαβητολογικού Κέντρου του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα». Ως υπότροφος του ΙΚΥ εξειδικεύτηκε στον τομέα του Σακχαρώδους Διαβήτη Κυήσεως στο Λονδίνο (Νοσοκομείο St. Thomas’s, 1987-89). Τόσο το κλινικό όσο και το ερευνητικό της έργο έχει κυρίως ως αντικείμενο τον Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης του Διαβήτη (EASD) και της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ADA), καθώς και εκλεγμένο μόνιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Μελέτης του Σακχαρώδη Διαβήτη στην Κύηση (DPSG). Επίσης είναι εκπαιδεύτρια σε διεθνή μεταπτυχιακά προγράμματα στο ΣΔΚ του EASD. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας (ΕΕΕ), της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), και της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας. Έχει λάβει αναγνώριση ως Εκπαιδευτής, μετά από Ποιοτικό Έλεγχο στην Ενδοκρινολογία, από την Ευρωπαϊκή Ένωση –Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ενδοκρινολογίας της Ένωσης Ειδικευμένων Γιατρών της Ε.Ε.

Έχει συμμετάσχει σε 60 πλήρεις δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά (με περί τις 900 αναφορές-citations), στη συγγραφή 36 επιστημονικών βιβλίων, με 112 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια (7 ως προσκεκλημένη ομιλήτρια), 142 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια, 143 εισηγήσεις σε επιστημονικά συμπόσια και έχει τιμηθεί με 17 βραβεύσεις εργασιών. Έχει επίσης συμμετάσχει σε 13 Διεθνή και Ελληνικά ερευνητικά προγράμματα.

Επίσης έχει συμμετάσχει σε 7 ελληνικές αποστολές (υπό την αιγίδα των Γιατρών του Κόσμου και του Πανεπιστημίου Πάτρας) για την καταπολέμηση της ιωδοπενίας στον παιδικό πληθυσμό στις εξής χώρες: Αζερμπαϊτζάν (1998, 1999, 2001, 2003, 2005), Ουζμπεκιστάν (2006), Γεωργία (2009), καθώς και σε αποστολές της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας για την παροχή ενδοκρινολογικής φροντίδας στου κατοίκους απομακρυσμένων νησιωτικών και ορεινών περιοχών της Ελλάδας κατά τους χειμερινούς μήνες.

Παπαδόπουλος Βασίλης

O Παπαδόπουλος Βασίλειος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Κέντρου Εμβρυομητρικής Ιατρικής.

Είναι απόφοιτος της Προτύπου Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ έκανε ειδικότητα στη Μαιευτική – Γυναικολογία, στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1998 έως το 2011 ήταν επιμελητής ΕΣΥ στη Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του ΠΓΝΠ, ενώ στο διάστημα 2001 έως 2003 ήταν Research Fellow με εκπαιδευτική άδεια στο Harris Birthright Research Center στο Νοσοκομείο King’s College του Λονδίνου, για εξειδίκευση στην Εμβρυομητρική Ιατρική. Το 2006 ανακηρύχθηκε διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 2016 έως και σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Εμβρυομητρικής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών.

Επίσης είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εμβρυομητρικής Ιατρικής, ενώ από το 2003 έως και σήμερα είναι υπεύθυνος του Τμήματος Προγεννητικού Ελέγχου και Υπερήχων της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ.

Γαλανού Ιωάννα

Η Ιωάννα Γαλανού (γ. 1980) είναι γενική χειρουργός με εξειδίκευση στην χειρουργική του μαστού, χειρουργεί στην Ρώμη και την Αθήνα ογκολογικά περιστατικά μαστού.

Από το 2013 με γραπτές και προφορικές εξετάσεις (διαγωνισμό) στον δημόσιο Ιταλικό τομέα, έγινε επιμελήτρια Α’ χειρουργός μαστού σε έμμισθη θέση σε ένα από τα καλύτερα Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Ερευνητικά Κέντρα, REGINA ELENA  I.F.O στη Ρώμη. Το 2018 έγινε διευθύντρια χειρουργικής μαστού στην ιδιωτική κλινική CLINIMED στο Τσεκάνο, Ρώμη και διευθύντρια του κέντρου μαστού DIAGNOSTICA NUOVA FLORIDA, Αρντέα Ρώμη.

Έχει κάνει εξειδίκευση στην χειρουργική μαστού σε Ευρωπαϊκά Ογκολογικά Κέντρα (GOUSTAVE ROUSSY, Παρίσι- Ι.Ε.Ο ΕUROPEAN INSTITUTE OF ONCOLOGY, Μιλάνο- UNIVERSIDAD DE NAVARRA, Iσπανία ) με αντικείμενο τις πιο εξελιγμένες τεχνικές στην  ογκολογική χειρουργική μαστού , την επανορθωτική αποκατάσταση μαστού και την ενδοεγχειρητική ακτινοθεραπεία.

Από το 2014 κάτοχος πιστοποίησης υπέρηχου μαστού SIUMB του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Sant’Andrea στη Ρώμη. Η χειρουργός μαστού έχει συμμετάσχει σε αξιόλογα ερευνητικά έργα στο Ευρωπαικό Ογκολογικό και Ερευνητικό νοσοκομείο της Ρώμης:

2014-2015:  Έρευνα ως Principal Investigator  DERMA adjuvant immunotherapy with MAGE-A3 στο μελάνωμα, της φαρμακευτικής βιομηχανίας GLAXO SMITH KLINE 

2014:  Έρευνα  στον καρκίνο του μαστού  “ Elaboration of a new nomogram based on the measure of the marker MRNA CK19 with O.S.N.A (One Step Nucleic Acid Amplification) to predict the status of non sentinel  lymph nodes in patients with positive sentinel lymph node”   

2017:   Έρευνα  στον καρκίνο του μαστού  “Τhe expression of the components of Hippo Pathway in patients affercted with breast cancer” 

Η χειρουργός μαστού Ιωάννα Γαλανού εφαρμόζει τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τεχνολογίες στην χειρουργική του μαστού. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι ομιλήτρια σε Ευρωπαϊκά συνέδρια με προσωπικές επιστημονικές εργασίες. Έχει επιστημονικές διακρίσεις, είναι μέλος  επιστημονικών εταιρειών  και μαστολόγος του φιλανθρωπικού οργανισμού Incontradonnaonlus στη Ρώμη.