• Ποια είναι η αποστολή της BeLive;

Η BeLive ιδρύθηκε από τους γυναικολόγους αναπαραγωγής Βασίλη Δ. Κελλάρη και Χάρη Χ. Χηνιάδη για να προσφέρει τη δυνατότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε υπογόνιμα ζευγάρια που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το σοβαρό, οικονομικό βάρος της μεθόδου. Η προσπάθειά μας πηγάζει από το όραμα για ένα μέλλον με λιγότερα προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ αποστολή μας είναι η προώθηση και εξασφάλιση πρόσβασης οικονομικά ευπαθών ομάδων σε θεραπείες υπογονιμότητας, δίνοντας προτεραιότητα στις ακριτικές περιοχές, καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κρατικών φορέων και δομών και του κοινού σχετικά με την υπογονιμότητα. 

 • Πώς μπορώ να ενταχθώ στο πρόγραμμα υποστήριξης της BeLive;  

Εάν ενδιαφέρεστε να κάνετε εξωσωματική με την υποστήριξη της BeLiveτότε θα πρέπει να υποβάλετε ηλεκτρονικά και μόνο την αίτησή σας, την οποία θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, καθώς και να μας αποστείλετε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναγράφονται σε αυτήν.  

 • Πώς μπορώ να ενημερώνομαι για το πρόγραμμα; 

Στην ιστοσελίδα μας (https://be-live.gr) θα βρείτε όλες τις απαντήσεις για τα ερωτήματα που σας απασχολούν και αφορούν στο πρόγραμμα της BeLive. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με email. Τέλος, η BeLive σχεδιάζει εκστρατεία ενημέρωσης με την οργάνωση ημερίδων τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε από κοντά. 

 • Πώς μπορώ να συμμετέχω/υποστηρίξω το πρόγραμμα; 

Ανάλογα με τις προσωπικές/οικονομικές δυνατότητες, μπορεί κάποιος να υποστηρίξει τη δράση της BeLive ως ανάδοχος μίας γυναίκας ή μίας ολόκληρης περιοχής, εθελοντής, συνεργάτης, υποστηρικτής, χορηγός. 

 • Πώς μπορώ να δράσω ως εθελοντής και ποιες οι δεσμεύσεις μου; 

Η Υποστήριξη του έργου της BeLive είναι απαραίτητη για εμάς. Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει εθελοντικά στο πρόγραμμα, παρέχοντας τις υπηρεσίες του ως γιατρός, μαία, νοσηλευτικό προσωπικό, ψυχολόγος, αλλά και να παρέχει τη συνεργασία του στη γραμματειακή υποστήριξη και τη διεκπεραίωση των περιστατικών. Ανάλογα με τις δραστηριότητες τις οποίες επιθυμεί να υποστηρίξει κάποιος αλλά και με το καθημερινό του πρόγραμμα, μπορεί να επιλέξει τις ώρες και τις ημέρες που μπορεί να αφιερώνει στον οργανισμό. 

 • Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να απευθυνθώ στη BeLive για υποστήριξη της προσπάθειάς μου για εξωσωματική; 

Το ηλικιακό όριο που έχει θέσει η Be-Live, βάσει κριτηρίων υπογονιμότητας κατά Who είναι τα 42 έτη. 

 • Από τη στιγμή που θα συμπληρώσω την αίτηση, πότε και πώς θα ενημερωθώ για το εάν μπορώ να υποστηριχθώ από τη BeLive; 

Από τη στιγμή που θα αποστείλετε την αίτησή σας, η επιτροπή μας θα εξετάσει τα οικονομικά κριτήρια και η ιατρική ομάδα μας θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των ιατρικών κριτηρίων. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου της αίτησης, θα ενημερωθείτε μέσω email για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, εντός διαστήματος που δε θα υπερβαίνει τις 20 ημέρες. 

 • Τι θα συμβεί αν αποτύχω στην εξωσωματική μου μέσω του προγράμματος της BeLive; 

Σε κάθε κύκλο εξωσωματικής μπορούν να προκύψουν περισσότερα του ενός έμβρυα. Μπορούμε λοιπόν να συνεχίσουμε την προσπάθεια, μέχρι να εξαντληθούν τα έμβρυα που έχουν προκύψει. 

 • Όταν τα έμβρυα εξαντληθούν; Θα μπορέσω να ενταχθώ ξανά στο πρόγραμμα; Θα χρειαστεί να υποβάλω εκ νέου αίτηση; 

Η Ιατρική Επιτροπή θα εξετάσει το εάν και με ποιο τρόπο θα μπορέσετε να συνεχίσετε την προσπάθεια. Δε θα χρειαστεί να κάνετε νέο αίτημα υποστήριξης από τη BeLive. 

 • Εάν χρειαστεί να έρθω στην Αθήνα για τη διαδικασία, πώς θα καλυφθεί η διαμονή μου; 

Θα χρειαστεί να διανυκτερεύσετε το πολύ δύο βράδια στην Αθήνα. Στην περίπτωση που δεν μπορεί να σας φιλοξενήσει κάποιος δικός σας, τότε μπορούμε να εξετάσουμε την κάλυψη των εξόδων διαμονής σας.  

 • Το σωματείο σας καλύπτει τα έξοδα για δωρεά ωαρίων; Για παρένθετη μητρότητα; 

Οι διαδικασίες δεν προβλέπονται από τη BeLive.  

 • Εάν το ετήσιο εισόδημά μας είναι λίγο πάνω από το όριο που αναφέρετε στα οικονομικά κριτήρια, θα μπορέσει το αίτημά μου να εξετασθεί; 

Εάν τα οικονομικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα δεν πληρούνται, τότε δεν μπορεί να υποβληθεί ηλεκτρονικά η αίτησή σας. Τα όρια θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά, για λόγους αξιοπιστίας και αδιαβλητότητας. 

 • Μπορώ να καταψύξω τα ωάριά μου; Υπάρχει κάποια χρέωση για την κρυοσυντήρηση και για πόσα χρόνια; 

Ναι, εφόσον αυτό γίνεται για ιατρικούς λόγους και φυσικά εφόσον πληρούνται τα κριτήρια υποστήριξης από τη BeLive. Η κρυοσυντήρηση είναι δωρεάν για τον πρώτο χρόνο, ενώ από το επόμενο έτος η χρέωση είναι 120€/έτος. 

 • Στην περίπτωση που απαιτείται κάποια επέμβαση προκειμένου να προχωρήσω σε εξωσωματική, αυτή καλύπτεται οικονομικά; 

Δυστυχώς η οικονομική κάλυψη αφορά στη διαδικασία μόνο της εξωσωματικής. 

 • Στην περίπτωση που δεν είμαι παντρεμένη, αλλά προσπαθώ να αποκτήσω παιδί με τον σύντροφό μου, μπορεί να με καλύψει η BeLive; 

Εφόσον πληρούνται τα κριτήρια και με την προϋπόθεση ότι θα προσκομισθεί συμβολαιογραφική πράξη που θα αποδεικνύει τη σχέση σας και την πρόθεση του συντρόφου σας να αναγνωρίσει το παιδί, τότε η BeLive μπορεί να σας υποστηρίξει.  

 • Είμαι μόνη και επιθυμώ να αποκτήσω παιδί χωρίς σύντροφο. Μπορώ να κάνω εξωσωματική μέσω του προγράμματός σας με σπέρμα δότη; 

Η BeLive δίνει προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών των διγονεϊκών οικογενειών, στηρίζοντας το θεσμό της διγονεϊκής οικογένειας και υποστηρίζοντας την παγκοσμίως αποδεδειγμένη άποψη ότι αυτή αποτελεί τη βάση για τη σωστή ανάπτυξη και συναισθηματική ολοκλήρωση του παιδιού. 

 • Μέχρι ποια ηλικία μπορώ να υποβληθώ σε εξωσωματική μέσω του προγράμματος της be-live; 

Μέχρι και το 42ο έτος της ηλικίας σας. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, το ποσοστό των χρωμοσωμικών ανωμαλιών των εμβρύων που προκύπτουν είναι εξαιρετικά υψηλό. 

 • Στην περίπτωση που το αίτημά μου απορριφθεί, λόγω ανεπάρκειας/μη καταλληλότητας των εγγράφων που έχω υποβάλει, έχω τη δυνατότητα να ξαναυποβάλω αίτημα; 

Βεβαίως και έχετε τη δυνατότητα, δεν μπορούμε όμως να σας εγγυηθούμε για τη σειρά προτεραιότητάς σας.