ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΩΖΟΣ

ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/AΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΩΖΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΙΩΖΟΣ

Αθανάσιος Σιώζος

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Ο Αθανάσιος Σιώζος εισήχθη πρώτος το 1995 (με πανελλήνιες εξετάσεις) στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 2001 πήρε το πτυχίο της Ιατρικής και ξεκίνησε το 2002 την ειδικότητα της Μαιευτικής Γυναικολογίας στη Μεγάλη Βρετανία όπου παρέμεινε επί δεκαετία. Έγινε επίσημο μέλος του Βασιλικού Κολεγίου των Μαιευτήρων-Γυναικολόγων της Μεγάλης Βρετανίας (Member of the Royal College of Obstetricians and Gynaecologists – MRCOG) το 2007.

Μετά το τέλος της κύριας ειδικότητας, ασχολήθηκε για ένα έτος αποκλειστικά με την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας και τις μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης στο διεθνούς φήμης νοσοκομείο του Λονδίνου Guy’s & St.Thomas’ Hospital, δίπλα στους διάσημους ειδικούς της αναπαραγωγής Yacoub Khalaf και Tarek El Toukhy. Ως αποτέλεσμα αυτής της εξειδίκευσης, του απονεμήθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων το αναγνωρισμένο δίπλωμα πλήρους εκπαίδευσης στην Υπογονιμότητα και την Αναπαραγωγική Ενδοκρινολογία (ATSM infertility).
Επιπλέον εξειδικεύθηκε σε όλο το φάσμα των μαιευτικών υπερηχογραφημάτων υπό την εποπτεία του “πατέρα” της σύγχρονης εμβρυομητρικής ιατρικής Καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη στο νοσοκομείο King’s College Hospital στο Λονδίνο και στο Fetal Medicine Foundation (FMF). Μετά την εξειδίκευση αυτή, πιστοποιήθηκε από το FMF για τη διενέργεια μαιευτικών υπερηχογραφημάτων.
Μετά από εξειδικευμένη εκπαίδευση στο νοσοκομείο Hinchingbrooke Hospital, του απονεμήθηκε από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων το αναγνωρισμένο δίπλωμα πλήρους εκπαίδευσης στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική (ATSM laparoscopy).
To 2012 εξειδικεύθηκε περαιτέρω στα γυναικολογικά υπερηχογραφήματα (ειδικά σε 3D υπέρηχο) υπό την επίβλεψη ενός από τους μεγαλύτερους ειδικούς στον κόσμο στην υπερηχογραφία, του Davor Jurkovic, στο University College London Hospital στο Λονδίνο.