ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Χρήστος Κλεάνθης

Γυναικολόγος – Μαιευτήρας

Ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Χρήστος Κλεάνθης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το «The Pierce College», ενώ στη συνέχεια εισήχθη στη σχολή Βιολογίας του Universita di Viterbo στην Ιταλία και στη συνέχεια στην ιατρική σχολή του «Universita di Roma», ενώ ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού «Έρευνα στη Γυναικεία Αναπαραγωγή», ενώ έχει ολοκληρώσει τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει εργασθεί εθελοντικά στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», ως Ιατρός μονάδας Πολεμικής Αεροπορίας, ως Ειδικευόμενος Χειρουργικής Κλινικής στο ΓΝ Ναυπλίου, από όπου έλαβε και τον τίτλο της ειδικότητάς του ως μαιευτήρας-γυναικολόγος και ως ειδικευόμενος γιατρός Γυναικολογικού/Μαιευτικού τμήματος στο Γ.Ν. «Αγ.Oλγα». Από το 2012 έως το 2016 μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία, στη Γενική Μαιευτική και Γυναικολογία. Έχει ειδικευτεί στην Aνοιχτή, Λαπαροσκοπική και Υστεροσκοπική Χειρουργική καλοήθων Γυναικολογικών παθήσεων (Norfolk and Norwich University Hospital), ενώ από το 2017 εξειδικεύεται στην Αναπαραγωγική Ιατρική και τις Μεθόδους Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο Guy’s Hospital, Guys and St Thomas’ NHS Foundation Trust (Senior Clinical Fellow).
Είναι Μέλος του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου (GMC) από το 2005, μέλος του ESC (European Society of Contraception) από το 2008, κάτοχος πιστοποιητικού για την επιτυχή παρακολούθηση του ALSO course (Advanced Life Support in Obstetrics) από το 2005 και κάτοχος διπλώματος RCOG (Advanced Training Skills Module in Benign Abdominal surgery: Open and Laparoscopic).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, σε πολλά από τα οποία ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ενώ έχει στο ενεργητικό του ανακοινώσεις στον ελληνικό και διεθνή επιστημονικό τύπο, καθώς και θέματα σε σχετικά επιστημονικά βιβλία.