ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΕΛΕΝΗ ΦΑΛΙΑΚΟΥ

ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΕΛΕΝΗ ΦΑΛΙΑΚΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΦΑΛΙΑΚΟΥ

Eλένη Φαλιάκου

Χειρουργός Μαστού

Η Ελένη Φαλιάκου MD, γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι χειρουργός με εξειδίκευση στη φροντίδα γυναικών με παθήσεις του μαστού.

Εισήχθη 7η στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1981 και αποφοίτησε το 1987. Ειδικεύτηκε αρχικά στην Γενική Χειρουργική, στην Α ́ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, 1987-1991.

Από το 1991 έως το 1992 εργάστηκε ως Surgical Research Fellow στο New England Medical Center στη Βοστώνη των Η.Π.Α., το οποίο ανήκει στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Από το 1992 μέχρι το 1997 ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Medical College of Virginia – MCV, Virginia Commonwealth University, στο Richmondτων Η.Π.Α. και στο University Hospital of Arkansas for Medical Sciences – UAMS, στο Little Rock του Arkansas, Η.Π.Α.. Από το 1998 έως το 2000 εργάστηκε ως Clinical Fellow στη Μονάδα Μαστού του Νοσοκομείου Royal Marsdenστο Λονδίνο.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα το 2000, διετέλεσε συνεργάτης του Κέντρου Μαστού «Πρόληψη» μέχρι και το 2005, ενώ από το 2000 μέχρι το 2010 υπήρξε Συνεργάτης του Κέντρου Μαστού του Μαιευτηρίου Λητώ. Το 2010 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών και διετέλεσε Διευθύντρια του Κέντρου Μαστού μέχρι και το 2015. Το 2015 ανέλαβε την Διεύθυνση της Β’Κλινικής Μαστού, του Κέντρου Μαστού του Νοσοκομείου Μητέρα, του Ομίλου Υγεία.

Είναι Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Άλματος Ζωής-Πανελλήνιου Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Λωτού» – Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας προώθησης της ενημέρωσης για την αποκατάσταση του μαστού, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Διατήρησης Αναπαραγωγής, μέλος της European Society of Mastology (EUSOMA), του Royal College of Surgeons – Association of Breast Surgery (ABS), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας (ΕΧΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Μαστού (ΕΧΕΜ), της American Society of Breast Disease.Τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντός της αποτελούν η ογκοπλαστική του μαστού, η συντηρητική μαστεκτομή, η παρακολούθηση γυναικών υψηλού κινδύνου, η προφυλακτική μαστεκτομή με αποκατάσταση καθώς και η οργάνωση Διεπιστημονικών ομάδων αντιμετώπισης ασθενών με παθήσεις μαστού.

Είναι παντρεμένη με τον Πλαστικό Χειρουργό Δημήτρη Μαστοράκο και είναι μητέρα δύο παιδιών.