ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΦΑΝΤΗΣ

Γεώργιος Υφαντής

Παιδίατρος

Ο Υφαντής Γεώργιος είναι Παιδίατρος. Η εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών έγινε το 1989, κατόπιν Πανελλαδικών εξετάσεων, από την οποία αποφοίτησε το 1995 με βαθμό “Λίαν Καλώς”.

Υπηρέτησε ως Αγροτικός Ιατρός στο ΚΥ Καρλοβασίου στη Σάμο επί 1 έτος. Εκπαιδεύτηκε επί 4 έτη στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου Παίδων Πατρών “Καραμανδάνειο” (9ος/1999-9ος/2003) και απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Παιδιατρικής τον Νοέμβριο του έτους 2003.

Εργάσθηκε ως ιδιώτης παιδίατρος για 3 έτη. Κατόπιν εργάσθηκε στο ΕΣΥ επί 13 έτη, τα 5 εκ των οποίων έχοντας το βαθμό του Διευθυντή ΕΣΥ. Ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή Επιστημονικού Διευθυντή του ΚΥ Τήνου για ένα έτος και καθήκοντα Επιστημονικού Διευθυντήτου ΚΥ Καρλοβασίου στη Σάμο επί 3,5 έτη. Εργάσθηκε επί σειρά ετών στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Σάμου.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Σάμου, ενώ έχει εκλεγεί μέλος του Δ.Σ., Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου. Κατά το διάστημα της της εργασίας του στο ΕΣΥ, έχει εκλεγεί μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και Σεμινάρια σχετικά με την Παιδιατρική και έχει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά. Είναι κάτοχος του διπλώματος APLS (Advanced Pediatric Life Support).

Είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής γλώσσας (Proficiency). Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (MSc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας με βαθμό άριστα (9,06/10). Είναι πιστοποιημένος στη χορήγηση της Αναπτυξιακής Δοκιμασίας «ΠΑΙΣ» για την πρώιμη ανίχνευση των Διαταραχών του Αυτιστικού Φάσματος, από την Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ. Πλέον, εργάζεται ως ελευθερος επαγγελματίας παιδίατρος στη Σάμο, διαθέτοντας ιδιωτικό ιατρείο στο Καρλόβασι και στους Μυτιληνιούς.