ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΓΛΥΚΕΡΙΑ Π. ΡΕΠΠΑ

ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΓΛΥΚΕΡΙΑ Π. ΡΕΠΠΑ

ΓΛΥΚΕΡΙΑ Π. ΡΕΠΠΑ

Γλυκερία Π. Ρέππα

Ψυχολόγος

Η Γλυκερία Ρέππα είναι Λέκτορας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, στο Τμήμα Ψυχολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας, του Πανεπιστημίου Νεάπολις, Πάφος και συν-συντονίστρια του ΠΜΣ Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας. Είναι κάτοχος προπτυχιακών τίτλων στην Ψυχολογία (Hons) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, και στις Επιστήμες Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το ΕΚΠΑ. Επίσης, κατέχει Μεταπτυχιακούς τίτλους στις Αθλητικές Επιστήμες από το Loughborough University και στις Επιστήμες της Αγωγής από το Roehampton University – ΑΣΠAIΤΕ. Το διδακτορικό της είναι στην Εκπαιδευτική και Σχολική Αθλητική Ψυχολογία. 

Έχει εξειδικευτεί στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στη Συμβουλευτική και Επαγγελματικό προσανατολισμό, στην Ψυχο-εκπαίδευση Οικογένειας, στη Συμβουλευτική σχέσεων και Θεραπεία Οικογένειας, στις Διατροφικές Διαταραχές και παχυσαρκία, και στο Mindfulness/ Ενσυνειδητότητα για παιδιά και ενήλικες. Αυτή την περίοδο συνεχίζει την εξειδίκευση της στο Συστημική Ψυχοθεραπεία. Έχει αποκτήσει την κλινική της εμπειρία δουλεύοντας με παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο. 

 
Διαθέτει πλούσια ακαδημαϊκή εμπειρία σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας. Έχει μακρόχρονη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου είναι ακαδημαϊκά υπεύθυνη στα επιμορφωτικά προγράμματα: «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός», « Ενσυνειδητότητα/ Mindfulness: Ανάπτυξη και διαχείριση δεξιοτήτων συναισθηματικής νοημοσύνης», “Ψυχική Υγεία και Bullying παρεμβάσεις πρόληψης και αντιμετώπισης” και σε διδακτικές ενότητες του Προγράμματος «Σχολική Ψυχολογία». Έχει πλούσιο δημοσιευμένο έργο στον ελληνικό και διεθνή χώρο με αρκετές ετεροαναφορές.Έχει γράψει το βιβλίο: «Mindfulness: Κάθε στιγμή της ζωής σου είναι πλούσια, Απόλαυσέ την», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση.  

Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνη Ψυχοκινητικής Αγωγής  στο Ε.Ε.Ι. και  παρέχει ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες στο ιδιωτικό γραφείο της στην Αθήνα.