ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΖΩΗ ΚΟΝΤΑΞΗ

ΗΟΜΕ/ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ/ΖΩΗ ΚΟΝΤΑΞΗ

ΖΩΗ ΚΟΝΤΑΞΗ

Ζωή Κονταξή

Σύμβουλος Ζωής και Κοινωνικής -Συναισθηματικής Νοημοσύνης

Η Ζωή Κονταξή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Είναι πτυχιούχος του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Hull του Ηνωμένου Βασιλείου και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος με τίτλο «The Social construction of fear: a political analysis», με υποτροφία από το τμήμα Κοινωνιολογίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Kent (SPSSR) του Ηνωμένου Βασιλείου.

Έχει επιτελέσει ακαδημαϊκό έργο ως Λέκτορας του Πανεπιστημίου του Kent – Κοινωνική Απόκλιση, Έγκλημα και φυλετικές διακρίσεις, Απόκλιση και κοινωνική διάμετρος του εγκλήματος (2009), ως Διδάκτωρ Πανεπιστημίου στο Πανεπιστήμιο του Brighton – Διδασκαλία στο Ποινικό Σύστημα Δικαιοσύνης (2009-2010) και ως Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών στο Alpha Κολλέγιο Αθηνών – Αρχές Ψυχολογίας (2010-2013). Επιπλέον, το 2011 διετέλεσε εισηγήτρια σεμιναρίων Διαπολιτισμικής Επιμόρφωσης του Προσωπικού στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, ενώ το 2014 στη Βουλγαρία ήταν εισηγήτρια σεμιναρίων για εκπαιδευτές και γονείς για παιδιά με σύνδρομο Down.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια και διεθνή σεμινάρια (Ινδονησία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αθήνα), ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Είναι ιδρύτρια του Κέντρου Συναισθηματικής Νοημοσύνης-NLP in Athens (2015), ενώ από το 2015 έως και σήμερα είναι σύμβουλος Ζωής και Κοινωνικής-Συναισθηματικής Νοημοσύνης (Master NLP). Διατηρεί γραφείο στην Ακρόπολη.