Νικόλαος Παπαϊωάννου

Νικόλαος Παπαϊωάννου

Καθηγητής Ορθοπαιδικής

Ο Νικόλαος Παπαϊωάννου είναι Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Αν. Καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Από 2002 έως σήμερα είναι Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής και του Ιατρείου Οστεοπόρωσης Νοσοκομείου «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ». Είναι Ιδρυτικό Μέλος της Be-Live.
 
Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών, ειδικευθείς στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και με μετεκπαίδευση στην Ορθοπαιδική Κλινική του Παν/μίου του Δυτικού Βερολίνου και στο Νοσοκομείο ENDOKLINIK του Αμβούργου. Είναι επίσης Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Έχει διατελέσει Επιμελητής Α΄ στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στην Α΄ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, αρχικά ως Λέκτορας και κατόπιν ως Επίκουρος και Αναπληρωτής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών. Υπήρξε επίσης Διευθυντής του Εργαστηρίου Έρευνας  Μυοσκελετικών Παθήσεων «Θ. Γαροφαλίδης».
 
Έχει συμμετάσχει ενεργά σε Επιστημονικές Εταιρίες, όπως στην Ελληνική Εταιρεία Βιο-υλικών ως πρόεδρος και στο Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών (ΚΕΟΧ) ως Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Είναι Ιδρυτικό Μέλος του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης, Πρόεδρος του Τμήματος Ορθοπαιδικής Έρευνας της ΕΕΧΟΤ και Πρόεδρος της Εκδοτικής Επιτροπής του περιοδικού της  Ορθοπαιδικής Εταιρείας «Αcta Orthopaedica et Traumatologica Hellenica».
 
Έχει διδάξει σε προπτυχιακούς φοιτητές και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα  Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Έχει δώσει περισσότερες από 150 διαλέξεις στο πλαίσιο μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων επιστημονικών Εταιρειών και Κλινικών, ενώ έχει διοργανώσει σειρά Σεμιναρίων Βασικών Γνώσεων στο Μυοσκελετικό Σύστημα. Έχει περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις σε ξένα περιοδικά με 1950 αναφορές και 58 ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή Συνέδρια.                                                                                                                          
 
Είναι Επιστημονικός Εκδότης σε 3 επιστημονικά έντυπα, Συντονιστής σε 9 επιχορηγούμενα Ερευνητικά Πρωτόκολλα, ενώ συμμετέχει σε 2 Επιχειρησιακά Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.